OVER BERNADET BOORSMA

Ik teken en schilder met diverse materialen en voor diverse doelgroepen:

-Komische tekeningen voor het programma van de Boodschappen Begeleidingsdienst Den Haag.

De BBD Den Haag geeft elke maand een programma uit waarin vermeld wordt welke uitstapjes er gemaakt zullen worden die maand. Het programma verschijnt zowel op papier als op de site van de BBD.

Ik maak elke maand een illustratie bij een van de uitstapjes. Bekijk ze via het menu of klik hier

wintertafereelbbdmet ber
Sneeuwbalgevecht met de tekenaar.
 
 

-Strips voor mensen met een verstandelijke beperking.

Vele jaren heb ik in het Juliana Kinder Ziekenhuis gewerkt als pedagogisch medewerkster en in de gehandicaptenzorg als persoonlijk begeleidster. Zodoende weet ik als geen ander hoe belangrijk een goede communicatie is bij het begeleiden en ondersteunen van mensen.

Uit onderzoek blijkt dat sommige mensen met een verstandelijke beperking informatie beter begrijpen als deze informatie aangeboden wordt in de vorm van een stripverhaal dan als de informatie met behulp van pictogrammen wordt gegeven. Ook zijn er mensen met een verstandelijke beperking die het gebruik van pictogrammen kinderachtig vinden en het gebruik van stripverhalen om de informatie over te brengen daarom prettiger vinden.

Ik heb vele  strips gemaakt voor deze doelgroep in opdracht van de ASVZ (stichting voor mensen met een beperking) en voor Syndion (organisatie voor gehandicaptenservices en ondersteuning).  Bekijk de strips via het menu of klik hier.

strip-en-ber-2

Portretten;

Ik maak gebruik van acrylverf op paneel of doek. De portretten zijn met expressie, veel kleur en met humor vormgegeven. Bekijk ze via het menu of klik hier. Een aantal portretten zijn in het bezit van het Literatuurmuseum Den Haag en zijn te zien in de “Schrijversgalerij” van het museum.

Ook maak ik portretten op papier met pen, stift of inkt. Op het moment is mijn hond mijn favoriete model. Bekijk de serie ‘my dog and me’ via het menu of klik hier.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close