Beelden in beeld door Anne Marie Boorsma

In het krantje online beschrijft kunsthistorica Anne Marie Boorsma deze keer; Het ruiterstandbeeld Corbulo van Albert Termote aan de Koningin Julianalaan/ Prins Bernhardlaan te Voorburg. Het is een klassiek beeldhouwwerk. Je, (lees ‘ik’) vraagt je wel een beetje oneerbiedig af of er niet heel veel beeldhouwwerken zijn die vrijwel het zelfde ogen. Maar toch laat Anne Marie je details ontdekken en achtergronden weten waardoor je nieuwsgierigheid gewekt wordt, je beter gaat kijken en meer gaat nadenken over dit beeld.

Ja, nadenken; ook bijvoorbeeld over het waarom van het paardrijden met blote benen (oei wat koud en schurend; die rare Romeinen).

Ja, achtergronden leren kennen van dit beeld in Voorburg; Forum Hadriani, ook bekend als Municipium Aelium Cananefatium, was een Romeinse stad in de provincie Germania Inferior, op de plaats van het huidige Voorburg-west (gemeente Leidschendam-Voorburg). Forum Hadriani was de meest noordelijk gelegen Romeinse stad (municipium) op het vasteland van Europa.

Het ruiterstandbeeld Corbulo van Albert Termote aan de Koningin Julianalaan/ Prins Bernhardlaan Voorburg (foto: Marian Kokshoorn).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close