Beelden in Beeld door Anne Marie Boorsma

Kunsthistorica Anne Marie Boorsma schrijft in Het Krantje Online over het beeld; ‘Diergroep’ van Marian Gobius op de kruising Rembrandtlaan/Veldzichtkade in Voorburg.

Ik vind het een mooi beeldhouwwerk. Dieren zijn altijd geweldig om te zien in de kunst en daar buiten is mijn mening. Het beeld staat hier omdat op die plek ooit een dierentuin was. Helaas was het een dierentuin in een tijd dat dieren alleen ter vermaak van mensen werden gezien, met alle ellende van dien.

De Partij voor de Dieren vindt dat ook de dierentuinen in hun huidige vorm niet meer van deze tijd zijn. En tja, dieren horen natuurlijk ook gewoon in hun eigen leefomgeving te leven.

Ik stem dan ook op de Partij voor de Dieren. Ik ben het voor een groot deel met hun standpunten eens. Alleen die naam van de partij vind ik jammer. De partij is voor mens en dier en de aarde. Uiteindelijk gaat het welzijn van deze 3 hand in hand.

Het beeld ‘Diergroep’ van Marian Gobius op de kruising Rembrandtlaan/Veldzichtkade in Voorburg (foto: Marian Kokskhoorn).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close